• מאי 19, 2024 12:06 pm

כמה דברים שכדאי לדעת על ייעוץ פנסיוני

יעל שפירא

נכתב על ידי יעל שפירא

ספט 8, 2022

חיסכון לפנסיה הוא נושא סבוך ומורכב שרבים חשים תחושת בלבול לגביו ומעדיפים לדחות את העיסוק בו. ישנם סוגי חיסכון שונים, קרנות שונות ושיקולים מגוונים לחיסכון שהאדם הפשוט אינו מתמצא בהם. במצב שכזה, כדאי מאד להיעזר בייעוץ פנסיוני שיוכל לעשות סדר ולעזור לכם להחליט כיצד לקיים את החיסכון שלכם לעתיד.

מה זה ייעוץ פנסיוני?

על פי החוק ייעוץ פנסיוני ניתן על ידי אדם ללא זיקה או קשר למוצר פנסיוני כלשהו. תפקידו הוא לעשות לאדם יחיד סדר בכל הקשור לחיסכון הפנסיוני שלו. חיסכון פנסיוני הוא חוק במדינת ישראל, כל מעביד נדרש לשלם לעובדיו פנסיה וכל עצמאי מחויב להפריש לעצמו כספים לקרן הפנסיה.

למה כדאי להיעזר בייעוץ פנסיוני?

כל עובד אחראי לוודא כי לאחר שיצא לגמלאות יהיה לו מה לחיות. עם זאת, נושא הפנסיה הוא אכן מסובך ומורכב והאדם הפשוט שניגש אליו נתקל בהמון מושגים חדשים: וותק צבירה, דמי ניהול, מיסוי, קופת גמל, קרן פנסיה ועוד ועוד… כדי לעשות סדר בבלאגן כדאי להתייעץ עם אדם שמבין בתחום. ייעוץ פנסיוני הוא שירות שניתן לקחת גם לאחר שכבר בחרתם לעצמכם קרן פנסיה או כל חיסכון פנסיוני אחר. ניתן להיעזר בו בכל גיל ובכל שלב בחיים והוא יכול לאפשר לכם לבצע שינויים ולתכנן את עתידכם כמו גם ללמוד כיצד להגדיל את החיסכון הפנסיוני שלכם. למעשה, כל עוד לא יצאתם לפנסיה, ביכולתכם לשנות, "לתקן" טעויות ולבצע שיפורים בחיסכון הפנסיוני שלכם.

איך נראה תהליך ייעוץ פנסיוני?

כמובן שזה משתנה מייעוץ לייעוץ, אך בדרך כלל בשלב הראשון תדרשו להשיג את הנתונים האישיים שלכם מחברות הביטוח השונות והגופים הכלכליים דרך המסלקה הפנסיונית. בסופו של התהליך תקבלו דוח מסכם ובו פירוט החסכונות שלכם עד כה. בשלב השני תתקיים פגישה עם היועץ או היועצת בה תתבצע סקירה של כלל ההכנסות שלכם, מצבכם המשפחתי, מצב משפחתכם, מצבכם הבריאותי, חסכונותיכם ועוד. בשלה השלישי ילמד היועץ מהם הרצונות והיעדים שלכם ביחס לעתיד ולפנסיה שלכם. בשלב הרביעי יציג לכם היועץ מספר חלופות להשקעה. בשלב החמישי יבדוק היועץ מהם הפרמטרים שעשויים לפגוע בחיסכון שלכם ובשלב האחרון יציג לכם מעין דוח מסכם ובו כל החלופות שמתאימות לכם ויאפשרו לכם להגיע למצב המיטבי ביותר עבורכם, בהתאם למצבכם ולרצונותיכם.

איך כדאי לבחור ייעוץ פנסיוני?

ראשית, עליכם לבדוק כי היועץ מוסמך לבצע את תפקידו. מומלץ לבקש ממנו להציג לכם רישיון. ניתן גם לבדוק את רשיונו באתר של משרד האוצר. שימו לב כי היועץ שוחה בחומר ויודע להציע לכם חלופות שונות ויודע להשתמש בכלים ותוכנות שמציגות נתונים מדוייקים. בקשו המלצות ממכרים ואף בקשו מהיועץ שיפנה אתכם ללקוחות עבר.

למידע נוסף https://todaafinansit.co.il/

יעל שפירא

יעל שפירא

יעל שפירא - יעל היא הכותבת הראשית של אתר אינטרנט limudim.org

אין תגובות

רוצים לפרסם מאמר באתר שלנו? לחצו על הקישור הזה למעבר לצאט ישיר עם מנהלי האתר!

דילוג לתוכן